Süssünk valami finomat! - Cukrász krémes
HOZZÁVALÓK
A
tésztához
Ø 25 dkg
finomliszt
Ø 15 dkg
margarin
Ø 1
tojássárgája
Ø 1 dl.
12%-os tejföl (lehet 20%-os is)
Ø 1 ek. ecet
Ø 1 csipet
só
A krémhez és a habhoz
Ø 3 csomag
vaníliás pudingpor
Ø 5 dkg
cukor
Ø 5
tojásfehérje
Ø 15 dkg porckor
Ø 8 dl víz
Ø 3,5 dl
habtejszín
Ø 2 csomag
habfixáló
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Osszuk el két részre.
Nyújtsuk ki kb. 30x25 cm-re, és jól szurkáljuk meg villával (személyes
tapasztalat: ha ez a lépés kimarad, nagyon vastag lesz a tészta!!!) Tegyük egy
tepsi HÁTÁRA és 220 fokon süssük kb. 12 percig. Hagyjuk kihűlni. (A tésztákat
egyesével kell megsütni.)
Az egyik megsült tésztát egy viszonylag mély falú tepsibe
fektetjük (olyan mélybe, amibe majd belefér az egész süti).
Aztán elkészítjük a krémet. Egy NAGY lábasba (tényleg nagy legyen,
mert még sok dolog fog belekerülni) feltesszük forrni a víz 3/4-ét (6 dl) a
cukor 1/3-ával (kb. 1,6 dkg). A pudingporokat a maradék vízzel (2 dl)
csomómentesre keverjük. Ha forr a víz, hozzáadjuk a kikevert pudingokat és jó
sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét kemény
habbá verjük a többi cukorral (kb. 3,4 dkg), majd lazán keverjük a pudingba,
mikor a puding még meleg. A (már a tepsiben lévő) tésztára rásimítjuk a
pudingos krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megdermedjen. Addig felverjük a
tejszínt is (ízlés szerint lehet cukrot rakni a tejszínbe, de szerintem anélkül
is finom volt). A megdermedt vaníliás krémre rákenjük a tejszínt. A tetejére
rárakjuk a másik tésztát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
JÓ ÉTVÁGYAT :-)
Csikós Tímea 6.B
Megjegyzések
Megjegyzés küldése