Süssünk valami finomat! - Cukrász krémes




HOZZÁVALÓK                                            
 A tésztához
Ø  25 dkg finomliszt                                                                   
Ø  15 dkg margarin
Ø  1 tojássárgája
Ø  1 dl. 12%-os tejföl (lehet 20%-os is)
Ø  1 ek. ecet
Ø  1 csipet só

A krémhez és a habhoz
Ø  3 csomag vaníliás pudingpor
Ø  5 dkg cukor
Ø  5 tojásfehérje
Ø  15 dkg porckor
Ø  8 dl víz
Ø  3,5 dl habtejszín
Ø  2 csomag habfixáló

ELKÉSZÍTÉS
A tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Osszuk el két részre. Nyújtsuk ki kb. 30x25 cm-re, és jól szurkáljuk meg villával (személyes tapasztalat: ha ez a lépés kimarad, nagyon vastag lesz a tészta!!!) Tegyük egy tepsi HÁTÁRA és 220 fokon süssük kb. 12 percig. Hagyjuk kihűlni. (A tésztákat egyesével kell megsütni.)
Az egyik megsült tésztát egy viszonylag mély falú tepsibe fektetjük (olyan mélybe, amibe majd belefér az egész süti).
Aztán elkészítjük a krémet. Egy NAGY lábasba (tényleg nagy legyen, mert még sok dolog fog belekerülni) feltesszük forrni a víz 3/4-ét (6 dl) a cukor 1/3-ával (kb. 1,6 dkg). A pudingporokat a maradék vízzel (2 dl) csomómentesre keverjük. Ha forr a víz, hozzáadjuk a kikevert pudingokat és jó sűrűre főzzük.
 A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral (kb. 3,4 dkg), majd lazán keverjük a pudingba, mikor a puding még meleg. A (már a tepsiben lévő) tésztára rásimítjuk a pudingos krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megdermedjen. Addig felverjük a tejszínt is (ízlés szerint lehet cukrot rakni a tejszínbe, de szerintem anélkül is finom volt). A megdermedt vaníliás krémre rákenjük a tejszínt. A tetejére rárakjuk a másik tésztát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
JÓ ÉTVÁGYAT :-)

Csikós Tímea 6.B

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések