Tökfesztivál 2018.


2018. október 26-án a nyolcadikosok szervezésében került megrendezésre az idei Tökfesztivál. Már a délelőtt folyamán is nagyon be voltak zsongva a felsős diákok: jelmezeket, fejdíszeket, sminkeket, színes hajakat lehetett látni.


Délután háromra már minden és mindenki készen állt, el is kezdődött a fesztivál. Sajnos hatalmas volt a hangzavar, így alig lehetett valamit érteni abból, amit mondtak, de szerencsére a nyolcadikosok, akik az adott osztályt képviselték, lefordították magyarról magyarra azt, hogy épp mit kell csinálni. Először is ki kellett választani öt embert, akik az “elméleti” feladatokat oldották meg, a többiek pedig a sorversenyben ügyeskedtek. A fesztivál azzal kezdődött, hogy a beöltözött tanárok és diákok felvonultak a tornateremben, osztályok szerint. Utána mindenféle feladatokban versenyeztek az osztályok, mint például labdavezetés, szlalomfutás és cipőfűzők kötése. Ez utóbbi elég érdekesen zajlott: minden osztályból ki kellett választani 5-5 embert, akiknek mindkét cipőfűzőjüket oda kellett adni, s összekötni mind a tíz cipőfűzőt. Volt ám ott nagy fennforgás, de végül minden osztálynak sikerült megoldania. Összemérték, hogy így kinek lett a leghosszabb a cipőfűzőkből alkotott “fonala”, és az alapján kaptuk meg a pontokat. Minden osztály nagyon szépen teljesített.

Az ötödikesek avatása sem maradhatott ki: Szegvári Pannát ismételve mondták el az esküt az ötödikesek, s így hivatalosan is felsősőkké lettek avatva. Ezek után jött már csak az igazi móka: akinek még volt kedve, hatig az előteremben táncolhatott. A nyolcadikosok voltak a DJ-k, mivel ők voltak a szervezők is. Nagyon jók voltak a remixek, amiket beraktak. Az elején még mindenki friss volt, de aztán nagyon elfáradtunk. Másnap nagyon sokan izomlázra panaszkodtak! A 6.B osztály egy része Zsófi sminkelőadását is meghallgathatta, s  kipróbálhatták a sminkeket is. Ezen kívül több fiú és lány is áldozatul esett a rózsaszín hajkrétának, amivel beszíneztük a hajukat, de voltak önként jelentkezők is. Nagyok sok sebhelyes sminket láttunk, nagyon jól néztek ki. Nagyon menő jelmezek is születtek. Jó volt a hangulat, ami várható volt.
Hat órakor vége lett a bulinak, s szállingóztak haza az emberek. Élménydús délután volt, amit még napokig emlegettünk J

Szabó Eszter 6.B

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések