Görzenál - Harrerosok az Óbudai Sportágválasztón


2018. szeptember 22-én iskolánk a Görzenál Görkorcsolya és Szabadidőparkba látogatott, ahol ekkor rendezték meg az Óbudai Sportágbörzét. Mivel szombat volt, nem egy egész napos programot szerveztek nekünk, csak körülbelül délig voltunk a parkban. Itt sok III. kerületi egyesület mutatta meg a saját sportágát. Többek között kerékpározókat, judosokat, rúd akrobatikásokat (személyes tapasztalat: érdemes kipróbálni, mert igaz, hogy eleinte nehéz, de utána, ha belejössz, élmény lesz csinálni!), atlétikásokat és még rengeteg más harcművészeti, szabadidős és versenysportot űzőket láthattunk, tehát valószínűleg mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot (egyébként nem hiszem, hogy bárki is unatkozott volna). Mivel a mászófalat lezárták, azt nem használhattuk, de kinek jut eszébe szeptember végén a szabadban falat mászni??? Nekem biztos nem. Sokan szaladtak fel a diákok közül a gördeszkapályákra, amik tetején a 6/B-s lányok táncolni kezdtek…. 😄 Talán valakinek sikerült feljutni a legmagasabb torony tetejére is? Szerintem maradjon ez az ő titka, ne irigykedjünk!

Lehetett pörgetni különböző nyereményekért (ezért viszont fizetni kellett), például sálért, cukorkáért.

Játszhattunk asztali jégkorongot (a lényege az, hogy két játékos egy olyan peremes asztalon, amelynek két végében kapu van, egy-egy kör alakú „ütővel” megpróbálja becsúsztatni a másik kapujába a korongot. Tehát hoki jég nélkül, szobahőmérsékleten, kényelmesen.)

A kerékpárosoknál felállítottak egy kisebb szlalom- és ügyességi pályát, azon kellett biciklivel végigmenni. A sisakot és a sportszert ott adták, különböző méretben, így mindenki biztonságban próbálhatta ki a pályát.

Az osztályok kisebb csoportokra oszlottak, hogy legyen idő mindent megnézni és/vagy kipróbálni. Aki éhes/szomjas volt, de elfelejtett ételt és italt vinni, az a büfében vehetett magának. Chipset, csokiszeleteket és üdítőt is lehetett venni, a gyerekek nagy örömére. Habár az idő hideg és kissé szeles volt, a sok rohangálástól szinte senki sem fázott, de ha mégis, a büfénél működött italautomata, így bárki azonnal átmelegedhetett. A vendégek szórakoztatására a háttérben mindig szólt valamilyen zene. Tehát ha valakit mégsem érdekelt annyira maga a sportnap, akkor is találhatott magának elfoglaltságot, ha mást nem is, hallgathatta a zenét és ihatta a forró csokiját/kávéját.

Úgy tűnt, mindenki jól érezte magát, a tanárokat is beleértve. Sajnos dél körül elkezdett esni az eső és hidegebbre fordult az idő, tehát vissza kellett indulnunk az iskolába. Szombat volt, de úgy gondolom, hogy összességében ez a program bőven kárpótolt minket az elvesztett tanítás nélküli napért cserébe. Közelebb hozta egymáshoz az osztályokat és azon belül az osztálytársakat.

 Csikós Tímea 6.B

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések