Pályaorientációs nap és projekthét a Harrerban


Az iskola őszi projekthetet szervezett 2018. október 8-12. között, melynek keretében minden osztály iskolán kívüli programra mehetett. A 6.B osztálynak három különböző napon voltak programok.

Hétfőn a felső tagozat és a negyedik évfolyam Vácon járt.  Reggel az aradi vértanúkról emlékeztünk meg, majd buszokkal elindultunk a természetbe, ahol a nyolcadikosok által szervezett sorversenyben vettünk részt. Az alsósok eközben különféle múzeumokba látogattak el.

Kedden ugyan az első három óra meg volt tartva, de utána sportvetélkedőt rendeztek a 6. évfolyamos osztályfőnökök. Itt különféle sportágakat ismerhettünk meg és „betekinthettünk” a vakok közlekedésmódjába is. Nyertes végül nem lett, mert mind a három osztály nagyon ügyesen játszott.


Szerdán a Tűzoltómúzeumba látogattunk el a szakmákkal való ismerkedés apropóján. A tárlatvezetés során az ókortól kezdve egészen napjainkig megismerhettük a tűzoltók munkáját, felszerelésüket, történelmüket. A végén elérkeztünk a múzeumnak arra a részére, ahol el kellet játszani egy riasztást. Nagy örömömre engem választottak, így egy kis időre nem volt baj, hogy beszélek a múzeumban. Ez után már csak egy terem volt hátra, ahol különféle korok tűzoltó ruháit próbálhattuk fel.

A hét utolsó két napján játékos tanítás volt. Én nagyon élveztem ezt a hetet, és ha a jövőben erre a pár napra fogok gondolni, biztos, hogy mosolyt fog csalni az arcomra. Remélem, hogy ebben a tanévben lesz még egy ilyen hét a Harrerban.

Gilányi Zsófia 6.B

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések